‘Vooruit wordt bepaald door welke kant je opkijkt’

De vertaling van het Engelse woord coach is: iemand van de ene plaats naar de andere vervoeren. Iets wat alle vormen van coaching met elkaar gemeen lijken te hebben is dat mensen het gebruiken om vooruit te komen.

Voordelen van coachen
– een sterker gevoel van richting en focus;
– toegenomen zelfkennis, bewustzijn van eigen handelen;
– verbeterde persoonlijke effectiviteit, meer gerichte inspanningen.

Voorbeelden coaching
– Je wilt als leidinggevende managementvaardigheden ontwikkelen of jezelf voorbereiden op een leidinggevende positie;
– Je wilt meer zelfvertrouwen krijgen of effectiever werken;
– Je hebt moeite met de balans privé/werk;
– Je bent net bezig met je eerste baan en moet wennen aan het arbeidsproces en jouw rol hierin;
– Je wilt specifieke competenties ontwikkelen.

ZINZA richt zich bij coachen op het verbeteren van het persoonlijk functioneren binnen de context van een organisatie. Het is een individueel begeleidingsproces dat zich richt op het verhelderen en verder ontwikkelen van eigen talenten en competenties.

Naast persoonlijke, face2face, gesprekken is het mogelijk gebruik te maken van e-tools. Denk hierbij aan e-mail coaching, skype of telefonische sessies.. Een coachingstraject is een proces dat doorloopt, je bent er feitelijk een periode mee bezig en niet dat ene uurtje in de paar weken. ZINZA biedt de trajecten integrated aan, dat bekent dat deze ook goed op afstand in te zetten zijn. Het voordeel is dat de coach vaker beschikbaar is, dus ook tussen de sessies door. Elk coachingstraject begint met een intake en een gesprek waarin de doelen worden vastgesteld. Er wordt van de kandidaat een actieve inbreng verwacht.

ZINZA kan verschillende testen afnemen en werkt met professionele instrumenten. Daarvoor zijn de benodigde licenties en certificeringen behaald. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden.

Het spijt ons zeer, maar onze site is niet (goed) zichtbaar met uw internet browser. Wij adviseren u een update van uw browser te installeren of een andere browser te gebruiken.