ZINZA kan verschillende testen afnemen en werkt met professionele instrumenten. Daarvoor zijn de benodigde licenties en certificeringen behaald.

Testen worden onder andere ingezet voor selectie, ontwikkeling en/of teamsamenstelling. 

Wij zijn er van overtuigd dat een test toegevoegde waarde kan hebben als instrument bij werving & selectie, loopbaanonderzoek, beroepskeuze en persoonlijke ontwikkeling. Een rapportage hiervan combineren wij bij voorkeur altijd met een mondelinge toelichting. Dit kan in een individueel gesprek, face2face, via Skype of telefoon.

ZINZA onderscheidt testen op het gebied van:
– Werk (beroepskeuze, studiekeuze en interesse)
– Persoonlijkheid en gedrag
– Capaciteit (IQ, kennis en vaardigheden)
– Management en teamprestatie (managementrollen)

Voorbeelden van testen die kunnen worden ingezet zijn: MBTI, Personal Branding, DISC, Belbin, Big Five, Quinn, Loopbaanankers, Roos van Leary, Carrièresleutel, IQ en de zogenaamde KNOP-testen.

De KNOP testen kunnen los worden ingezet of als onderdeel van een TalentTraject binnen organisaties. KNOP staat voor:

  • K: Kennis & Kunde,
  • N: Nut en motivatie,
  • O: Omgeving en Omstandigheden,
  • P: Prestatie en Resultaat.

De resultaten maken inzichtelijk aan welke knoppen medewerkers en vooral leidinggevenden kunnen draaien om beoogde prestaties en resultaten te realiseren. Meer weten? Neem dan even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Het spijt ons zeer, maar onze site is niet (goed) zichtbaar met uw internet browser. Wij adviseren u een update van uw browser te installeren of een andere browser te gebruiken.