MYERS-BRIGGS TYPE INDICATOR® (MBTI)
Hoe mensen op het werk presteren hangt niet alleen af van hun opleiding, vaardigheden en ervaring, maar wordt ook in hoge mate beïnvloed door hun eigen aard en voorkeuren. Deze aangeboren voorkeuren bepalen hoe wij situaties waarnemen, welke besluiten we nemen en hoe we ons opstellen ten opzichte van onze omgeving. Persoonlijke voorkeuren liggen aan de basis van onze gedragingen.

Meten van persoonlijke voorkeuren
De MBTI is gebaseerd op het werk van Carl Jung over psychologische typen. Het instrument is wereldwijd de meest gebruikte persoonlijkheidsvragenlijst in zijn soort, als onderdeel van professionele ontwikkelingstrajecten. MBTI is goed te gebruiken voorafgaande of tijdens een coachingstraject, maar ook bij teambuilding. Denk hierbij aan  persoonlijke effectiviteit en samenwerking binnen teams.

Er is geen goed of fout
De MBTI is feitelijk geen test, het is een zelfperceptie-instrument. Wat er uitkomt, is hoe iemand zichzelf ziet. Er is geen ‘goed’ of ‘fout’. De MBTI helpt je om taken en voorkeuren zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. In teams kun je bovendien elkaars taken en de onderlinge samenwerking afstemmen op ieders persoonlijke voorkeuren.

Toepassing MBTI
De Myers-Briggs Type Indicator wordt regelmatig gebruikt voor:
• persoonlijke ontwikkeling (bv bij loopbaanvraagstukken, stresshantering, versterken van communicatie, leiderschap e.d.).
• de verbetering van de bedrijfscultuur
• teamontwikkeling

MBTI maakt duidelijk hoe mensen:
• hun natuurlijke sterkten en talenten maximaal kunnen inzetten;
• het beste kunnen omgaan met anderen die verschillende voorkeuren hebben;
• het beste de bedrijfsvisie/-missie waarderen en kunnen ondersteunen.

Klik hier voor meer informatie over de Training ‘Herken jezelf met MBTI’

 

mbti_logo

Het spijt ons zeer, maar onze site is niet (goed) zichtbaar met uw internet browser. Wij adviseren u een update van uw browser te installeren of een andere browser te gebruiken.