Nationale Werkbezoekdag

Loopbaancoach Jennifer Kamstra uit Hoorn is ambassadeur van de Nationale Werkbezoekdag 2018

Tijdens de Nationale Werkbezoekdag op 21 november 2018 openen honderden organisaties hun deuren om nieuwsgierige werkzoekenden een ‘kijkje in de keuken’ te geven. Doel is het leggen van contacten en het voeren van netwerkgesprekken binnen bedrijven en publieke instellingen. Om werkzoekenden goed voor te bereiden op deze dag, helpt Jennifer door netwerktips te delen. Samen met 100 enthousiaste loopbaancoaches heeft Jennifer zich als ambassadeur verbonden aan de dag.

250 organisaties openen hun deuren

Tijdens de Nationale Werkbezoekdag kunnen nieuwsgierige werkzoekenden binnen kijken bij bedrijven. Intussen zijn er ruim 250 organisaties aangesloten die meedoen op 21 november, dit varieert van McDonalds tot Capgemini en van UWV tot TNO. Maar ook kleine MKB-ers, ziekenhuizen en gemeenten openen hun deuren. Het aanbod is breed, maar er kunnen er nog meer organisaties mee doen. Loopbaancoach Jennifer Kamstra: “Via de website van de Werkbezoekdag is een heel overzicht van werkgevers verzamelt, maar ik roep mensen op om zelf ook gewoon organisaties te benaderen. De Nationale Werkbezoekdag is een perfect excuus om ergens binnen te komen en een netwerkgesprek in te plannen.”

Coaches helpen bij voorbereiding

Om te zorgen dat werkzoekenden het beste uit deze dag halen, hebben 100 loopbaancoaches zich als ambassadeur verbonden aan de Nationale Werkbezoekdag. Eén van hen is Jennifer Kamstra van ZINZA Personeelsadvies & Coaching uit Hoorn: ‘Het is natuurlijk fantastisch dat zoveel coaches zich gecommitteerd hebben aan deze dag en werkzoekenden willen helpen. Als loopbaanprofessionals weten wij als geen ander hoe werkzoekenden het beste van zichzelf kunnen laten zien en hoe ze zich goed kunnen voorbereiden op een succesvol werkbezoek.”

Loopbaancoach Jennifer geeft netwerktips

Toen Jennifer Kamstra hoorde over de Nationale Werkbezoekdag, hoefde ze niet lang na te denken om zich aan te sluiten: “Anno 2018 is netwerken erg belangrijk tijdens de zoektocht naar een baan, daarom is het geweldig als organisaties hun deuren openen zodat werkzoekenden langs kunnen komen voor een vrijblijvende netwerkgesprek”. Als coach begeleidt Jennifer Kamstra regelmatig mensen bij hun loopbaanvraagstukken. Haar tip voor mensen? “Ga actief netwerken en praat met zoveel mogelijk mensen, dit geeft inzicht in jouw interesses en carrièremogelijkheden, bovendien is het hartstikke leuk om bij verschillende organisaties binnen te kijken@”

Kijk op www.werkbezoekdag.nl voor meer informatie.

Comments are closed.
* required

Het spijt ons zeer, maar onze site is niet (goed) zichtbaar met uw internet browser. Wij adviseren u een update van uw browser te installeren of een andere browser te gebruiken.